Gimnastica energetica

Gimnastica energetica are ca scop imbunatatirea calitatii vietii, printr-o serie de exercitii de echilibrare si armonizare a fiintei; prin aceasta practica, avem acces la un mod de viata sanatos si la capacitatea de gestionare a emotiilor.

Qigong-ul (arta de a lucra cu energia) este o modalitate eficienta de mentinerea starii de sanatate si longevitate prin diverse exercitii dinamice, utile pentru intarirea corpului fizic (muschi, tendoane, oase), dar si prin forme statice (meditatii), care induc starea de linistire a mintii si controlul corpului fizic. Alaturi de celelalte tehnici de gimnastica energetica, ne ajuta la deschiderea meridianelor si la obtinerea unei cantitati mai mare de energie pe care o putem apoi folosi in viata de zi cu zi, pentru imbunatatirea functionarii organelor interne.

Exercitiile respiratorii folosite determina reglarea activitatii sistemului respirator si masarea usoara a organelor interne, imbunatatind activitatea sistemului digestiv si crescand capacitatea de absorbtie a elementelor nutritive.

Tai Chi-ul reprezinta o practica dinamica in care energia acumulata prin practicile meditative, este circulata prin meridianele sistemului energetic, conducand la obtinerea unor rezultate spectaculoase in mentinerea starii de sanatate fizica si spirituala. Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat in 1988 Tai Chi-ul ca fiind cea mai buna forma fizica de practica, fiind considerat o componenta importanta a medicinei traditionale.

Toate tehnicile gimnasticii energetice, combinate si practicate cu consecventa, sunt eficiente in: alergii, astm, artrite, dureri de spate, reumatism, sciatica, constipatie, diabet, gastrite, ulcer, guta, obezitate, hipertensiune si alte boli cardiace, boli cronice ale rinichilor, boli ale ficatului, miopie, boli vasculare periferice, depresie, astenie, dureri de cap, migrene, insomnie, stress, paralizii cerebrale, dezechilibre hormonale.

Qi Gong-ul poate trata anumite forme de cancer si poate reduce sau elimina efectele secundare ale tratamentului cu radiatii sau chimioterapie. Qi Gong-ul este util in orice fel de boala, cu ajutorul lui fiind posibila vindecarea a mai mult de 50% din bolile pe care medicina occidentala le considera incurabile.

Pe langa faptul ca ajuta la vindecarea bolilor deja existente, gimnastica energetica ajuta la mentinerea starii de sanatate, prin cresterea rezistentei fizice si a imunitatii generale a corpului.

Asadar, oameni de orice varsta, bolnavi sau sanatosi, de orice sex sau religie, o pot practica intr-o incãpere sau in aer liber, sezand, mergand, culcat, in timpul lucrului sau al repaosului, pentru a-si mentine energia interna si sanatatea.

© Valmedica 2016 | Toate drepturile rezervate. Creat cu ♥ de Sico Media/ Valmedica recomanda produse naturiste