Dr. Valerica Ilies

Dr. Valy ILIES(lat.valere= puternic, sanatos) a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi, in anul 2003.

A urmat rezidentiatul in specialitatea medicina de familie, iar in paralel a studiat masaj si reflexoterapie. In 2005 devine formator in masaj si reflexoterapie in cadrul Centrului de Calificare Adulti, Iasi.

Pentru ca doar studiile medicale nu i s-au parut suficiente pentru a putea aborda si trata complex pacientii, urmeaza un master in Psihoterapie la Facultatea de Psihologie Al.I.Cuza din Iasi si formare in Terapie de familie si de cuplu.

In 2006 continua cu Atestatul de Competenta in Acupunctura, dupa care urmeaza o specializare in China (2008), la Spitalul de Pareze si Paralizii Infantile din Taiyuan, Provincia Shanxi, unde aprofundeaza notiunile de acupunctura si scalpacupunctura, masaj, reflexoterapie, electroterapie, meloterapie, terapie ocupationala si incepe practica zilnica de Qi gong – Tai qi.

Intoarsa in Romania, dezvolta cabinetul de medicina traditionala chineza infiintat in 2005, prin colaborarea cu profesorul Claude Kamga Defo (China). In 2011 revine pe meleaguri chineze, pentru o si mai buna aprofundare a acupuncturii, moxibustiei, masajului chinezesc si stilurilor de Tai qi si Qi gong, in aceiasi provincie, de data aceasta la Spitalul de Medicina Traditionala Chineza. Tot in 2011, urmeaza cursurile de Chi Nei Tsang (masaj terapeutic abdominal) si Wujigong (Qi-gong-ul Iluminarii), sub indrumarea lui Andrew Frettwel, instructor autorizat pe filiera Mantak Chia, ulterior organizand cursuri alaturi de acesta si devenind practicant Chi Nei Tsang si instructor Qi-gong.

In 2012 a fost lector la Facultatea de Educatie Fizic si Sport, sectia Kinetoterapie, unde a predat Tehnici orientale de recuperare, iar in 2015 a fost invitata sa sustina 2 module in cadrul cursului optional de Medicina alternativa la Facultatea de Medicina UMF Iasi.

2013 este anul in care se desprinde de Centrul de Calificare si initiaza propria scoala de cursuri autorizate in domeniile Tehnician maseur si Tehnician nutritionist, in cadrul Valmedica Medicina Complementara.

In dorinta unei continue perfectionari, in anul 2014 obtine si Atestatul de Competente in Apiterapie, Fitoterapie si Aromaterapie.

De curand, o urmat si specializarile in Terapia florala Bach precum si in Gemoterapie, ramanand mereu deschisa la noile descoperiri in domeniul medicinei alternative si complementare.

Este maestru Reiki, organizand si cursuri de initiere in domeniu.

Consider ca am avut norocul sa intalnesc oamenii potriviti, in momentele potrivite. Cand am simtit ca mai e ceva dincolo de ceea ce am invatat in facultate si ca organismul uman nu este format doar din ceea ce vedem la nivel fizic, au aparut acesti oameni in viata mea care mi-au deschis o alta cale. La sfatul profesorului indrumator de licenta, am urmat competenta in acupunctura iar ceea ce Dumnezeu mi-a dat mai departe, nu am visat niciodata. Oportunitatea de a pleca in China, intalnirea cu maestrul meu de Qi Gong-Tai Chi, mi-au schimbat viata, din toate punctele de vedere. Anual Claude Kamga Defo (China) vine in Romania si lucram impreuna in cabinetul de acupunctura, iar in acelasi timp, ma perfectionez zi de zi, deoarece, pe acest drum, e necesar sa fii intr-o permanenta dezvoltare personala si profesionala. E necesar sa lucrezi foarte mult cu tine insuti, ca terapeut, sa-ti constientizezi defectele si sa scoti mai intai toata „murdaria” din tine, pana la a deveni LUMINA, pentru ca apoi sa poti intelege nevoile pacientilor, sa intelegi prin ce trec in procesul de vindecare, astfel incat calitatea actului terapeutic sa fie pe masura. Bine-nteles ca absolvirea unei facultati de medicina clasica ma ajuta foarte mult, in identificarea unor probleme fizice, iar medicina traditionala chineza deschide orizontul unei cunoasteri profunde a partii mentale, emotionale si spirituale. Eu personal nu ma vad facand alta meserie, si consider ca mi-am gasit Calea.

In timpul liber practic Qi Gong si Tai Chi (zilnic), diferite tehnici de meditatie si respiratie si ma bucur de viata alaturi de sotul si cei 2 copii ai mei, un baietel si o fetita.

© Valmedica 2016 | Toate drepturile rezervate. Creat cu ♥ de Sico Media/ Valmedica recomanda produse naturiste