s2 smic

Apiterapie

Apiterapia foloseşte mierea, polenul, ceara, lăptişorul de matcă şi veninul albinelor pentru prevenirea şi tratarea diverselor afecţiuni. Mierea de albine conţine peste 70 de substanţe active. Poate fi considerată nu numai medicament, ci şi aliment. De asemenea, aceste minunate produse apicole şi-au dovedit eficienţa şi în tratamentele cosmetice.

“Albina este o fiinţă harnică, organizată, curată, ordonată, deşteaptă şi frumoasă. Ea merită tot respectul şi toată grija noastră ca persoane şi a oficialităţilor (state şi guverne). Viaţa pe Pământ este legată de existenţa albinelor, dacă există albine, există şi viaţă, dacă nu… Doamne ajută!”, susţine răspicat Rawhi M. A. Abdalla, medic pediatru şi cercetător în domeniul apiterapiei.apieterapie

Pe scurt, apiterapia înseamnă tratarea celor mai diverse afecţiuni cu produse apicole naturale, fără nici o prelucrare, sau cu extracte, combinaţii ale acestora ori cu medicamente apiterapice standard. Este o alternativă naturală de tratament, fundamentată ştiinţific prin nenumărate studii şi experimente clinice.

Produsele apicole au o mare paletă de proprietăţi biologice şi acţiuni farmacologice benefice în menţinerea sănătăţii corpului omenesc. Recomandările în actul terapeutic nu trebuie făcute decât pe baza diagnosticului medical precis, a analizelor de laborator, radiologice şi a altor investigaţii necesare.

Ce produse minunate produce stupul?

Mierea, polenul, păstura, propolisul, lăptişorul de matcă, ceara de albine, veninul de albine, apilarnilul, căpăceala sunt produsele apicole cunoscute la ora actuală. Toate acestea sunt substanţele pe care le secretă sau le produce albina prin culegerea, transformarea, prelucrarea şi depozitarea unor substanţe naturale, pe care le colectează omul din stup sau direct de la albină (veninul).

Medicamentele de sinteză se vând cu un prospect care conţine toate informaţiile necesare. Produsele apicole sunt medicamente folosite în apiterapie şi de aceea este obligatoriu să se ştie totul despre ele.

Eficiente în menţinerea sanatatii pielii

Cosmeticele pe bază de produse apicole influenţează pozitiv funcţiile fiziologice ale celulelor pielii: regenerează, protejează pielea de radicali liberi, de influenţele dăunătoare ale mediului înconjurător, reglează metabolismul, stimulează producerea de colagen, întârzie modificările degenerative, măresc puterea de apărare.

De asemenea, asigură pielii substanţe de reconstrucţie, îmbunătăţesc vizibil structura, elasticitatea, culoarea, supleţea şi fineţea pielii. Sunt ideale pentru profilaxia fenomenelor de îmbătrânire a pielii.

Indicatii terapeutice

·   Mierea de albine este tolerată foarte bine de copii. Pe lângă gustul şi aroma ei plăcută, mierea mai conţine toate elementele şi substanţele necesare în dezvoltarea normală a copilului.

·    Pentru tratarea alergiilor sezoniere, se consumă miere de albine produsă din nectarul plantei care cauzează alergia.

·    Propolisul şi extractele de propolis prin proprietăţile lor ca antiinflamatoare şi antioxidante au capacitatea de a preveni şi/sau de a trata complicaţiile radioterapiei.

·    Asocierea preparatelor pe bază de spirulină cu produse apicole ajută la eliminarea toxinelor din organism.

© Valmedica 2016 | Toate drepturile rezervate. Creat cu ♥ de Sico Media/ Valmedica recomanda produse naturiste