5 beneficii ale acupuncturii

OurBlog

poza1

September 1, 2016

5 beneficii ale acupuncturii |

Ti-a prescris doctorul vreodata o sedinta de acupunctura?  Probabil ca nu. Doctorii sunt putin sceptici vizavi de efectele acestor tratamente alternative. Totusi, studiile demonstreaza ca acupunctura este o alternativa cel putin la fel de eficienta ca medicamentele. Noi iti prezentam astazi cateva din beneficiile acupuncturii.
 
Acupunctura ne poate scuti de durerea cronica de spate. De altfel, multi dintre acupuncturisti spun ca acest tip de durere este principalul motiv pentru care oamenii vin in clinicile lor. Conform unui studiu, persoanele care urmeaza un tratament de acupunctura vor resimti mai putina durere decat cei care nu apeleaza la acest tratament.
Un studiu din China a descoperit ca o mica doza de fluoxetina (Prozac) combinata cu niste sedinte de acupunctura reduc anxietatea in randul pacientilor care sufera de depresii. De altfel, acupunctura reduce efectele adverse ale acestui medicament.
Un studiu brazilian a demonstrat ca acupunctura amelioreaza arsurile de stomac si indigestia in randul femeilor gravide. Acesta a fost realizat pe 2 grupuri: unul format din femei tratate doar cu acupunctura, iar celalalt, bazat pe medicamentatie si dieta. 75% din femeile care au urmat un tratament bazat pe acupunctura au resimtit o ameliorare a simptomelor, in timp ce doar 44% din cele care au folosit doar medicamente si schimbari in dieta au inregistrat aceleasi efecte.
Acupunctura previne durerile de cap tensionate si migrenoase si in acelasi timp este si un tratament pentru durerile deja existente.
31 de studii raportate la 3.013 de persoane au demonstrat ca acupunctura ajuta la scaderea in greutate. Dar nu asta e singurul secret! Persoanele care au de gand sa slabeasca folosind acupunctura trebuie sa tina si o dieta zilnica si sa faca mult sport!

© Valmedica 2016 | Toate drepturile rezervate. Creat cu ♥ de Sico Media/ Valmedica recomanda produse naturiste